Scroll Top

Sirdal er ikke bare et populært skisted om vinteren (rundt 200 kilometer med skiløyper), men også et flott terreng for fotturer om sommeren (rundt 1000 kilometer med turstier).
Det finnes mange alpinanlegg og hoteller i dalen, i tillegg til hytter og campingsteder. Vinteraktiviteter inkluderer et stort antall skisentre for vinterkos.

Sommeraktiviteter inkluderer fotturer, ridning og elverafting.
Det finnes mange flotte steder i området en kan besøke.

Ett av de mest velkjente er fjellet Kjerag. Det høyeste punktet befinner seg 1100 meter over havet, men de aller fleste turistene trekkes mot den nordre delen av fjellet med en høyde på opptil 984 m. Fra dette stedet har man en imponerende utsikt over det blå vannet til Lysfjorden. Kjergbolten befinner seg i nærheten; en 5 m³ stein kilt fast i en fjellkløft.
Kjerag er et populært klatrested. Det tiltrekker seg flere og flere turister. Det er også et populært sted for basehopping.

Vi bør også nevne turer til Hilleknuten og Dorgefoss.

Hilleknuten befinner seg 1209 meter over havet og det er veldig krevende å klatre opp. Men når du når toppen, vil du belønnes med en slående utsikt.

Dorgefoss er et vakkert juv og en foss som befinner seg mellom Omlid og Handeland i Sirdal. Det er et flott område for piknik om sommeren.

Under turen bør du også besøke Sirdal fjellmuseum på Kvæven. Dette museet har en samling av gamle Sirdal-bygninger. Tidligere livsstiler er synlige i våningshuset, skolen, stallen, smien, låven og gårdshuset samt i originale redskaper.

Og så er det oss – som venter på å gjøre oppholdet ditt på dette nydelige stedet enda bedre.
Se hva vi kan gjøre for deg!

Finn oss også på